Onze Merken

Merken  ATEX stofzuigers

ATEXstofzuiger.nl is leverancier van de meest bekende industriële stofzuigers die ook toepasbaar zijn in ATEX-zones. Wij putten hierbij uit ons uitgebreide netwerk van leveranciers waardoor wij voor elke (af)zuig uitdaging een oplossing kunnen bieden. Enkele van onze samenwerkingspartners zijn:

Nilfisk 

Nilfisk is opgericht vanuit een visie om wereldwijd producten van de hoogste kwaliteit te produceren en te verkopen en het bedrijf past zich al meer dan honderd jaar aan de veranderende behoeften van markten en klanten aan met innovatieve producten en oplossingen. Op dit moment biedt Nilfisk een uitgebreid assortiment eersteklas schoonmaakproducten en een vertrouwd service-aanbod aan de professionele markt. De belangrijkste productlijnen zijn vloerreinigingsapparatuur, hogedrukreinigers en industriële stofzuigers voor gebruikers over de hele wereld. In dit kader biedt Nilfisk ook ATEX stofzuigers voor gebruik in explosiegevaarlijke omstandigheden. 

Portfolio  van Nilfisk bestaat uit een enkelfasig model (de VHS110 ATEX industriele stofzuiger)  en een drietal driefase modellen.

Du-Puy ATEX stofzuigers

Du-puy Nederland is sinds 1964 gespecialiseerd in industriële stofzuigers voor

intrinsiek veilige stofzuiger ATEX dupuy

 vloeistoffen en vaste materialen in alle industriële toepassingen. Sinds de eerste industriële stofzuiger is de constructiefilosofie niet geïnspireerd door massaproductie maar door het zoeken naar maatwerkoplossingen, ontworpen op basis van de behoeften van de klant. Van het ontwerp tot de verzending, onze industriële stofzuigers zijn perfect doordacht tot in elk detail om de best mogelijke oplossing voor de eindgebruiker te garanderen.

Tegenwoordig bestaat het assortiment uit 230 Volt en krachtstroom industriële stofzuigers die geschikt zijn voor het opzuigen van elk type materiaal: dampen, stoffen, vloeistoffen van korrelig tot zwaar, vast, licht, en volumineus. Het DU-PUY programma biedt industriële stofzuigers, gepatenteerde kantelbare stofzuigers, zuigsilo’s, centrale systemen, stofafscheiders, roestvrijstalen stofzuigers en dus ook ATEX gecertificeerde stofzuigers.

Du-puy biedt een compleet assortiment industriële stofzuigers welke ATEX gecertificeerd zijn en perfect voldoenaan de constructiebehoeften om de vorming van ontstekingsbronnen te voorkomen. Voor gebieden waar explosiegevaar bestaat, moet een ATEX stofzuiger voorkomen dat statische elektriciteit zich ophoopt. Dit wordt gerealiseerd door middel van componenten die het mogelijk maken om deze naar de grond te ontladen. De ATEX stofzuigers van Du-puy worden geproduceerd met componenten en accessoires die het mogelijk maken om volledig in overeenstemming met de ATEX richtlijnen te werken.

Het portfolio ATEX-stofzuigers van Du-Puy omvat diverse modellen in zowel 230V als 380V. Tevens is er keuze uit elektrische aandrijving of industriële persluchtstofzuigers

Coynco 

Coynco is een bedrijf dat actief is op het gebied van industriële reiniging en industriële stofzuigers die geschikt zijn voor alle sectoren. Het succes van de onderneming is te danken aan meer dan dertig jaar ervaring en de ondernemersgeest van Giancarlo Bettella, die ook SOTECO SpA oprichtte, een toonaangevend bedrijf in de productie van industriële, professionele en commerciële stofzuigers, waar hij tot 2000 werkte als technisch en productmanager .

In 2001 besloot Giancarlo Bettella om te proberen een gat in de markt voor industriële vacuümsystemen te vullen. Zijn idee was om een ​​reeks zijkanaalturbines te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren voor industriële stofzuigers.  Dit maakte zijn bedrijf, SOLARYS, al snel een belangrijk referentiepunt in Europa voor hen die behoefte hadden aan hoogwaardige heavy-duty turbines. Om tegemoet te komen aan de talloze verzoeken van veel belangrijke retailers in de sector en met een natuurlijke neiging om machines en industriële stofzuigers te ontwerpen, richtte Giancarlo Bettella in 2004 COYNCO op, een nieuwe divisie bij Solarys.

Naast het produceren van turbines voor industriële stofzuigers, werden er verschillende nieuwe innovatieve concepten geïntroduceerd met betrekking tot filtersystemen, reverse flow en filterreiniging, die allemaal resulteerden in evenveel succesvolle internationale patenten.

Coynco had al een breed scala aan producten die aan de vele verschillende behoeften van de productiewereld kunnen voldoen en presenteerde zijn stofzuigers op de ISSA-INTERCLEAN-beurs 2006 in Amsterdam.

De innovatieve technologieën van de divisie in de sector van industriële stofzuigers wekten grote belangstelling van internationale bezoekers en hielpen hun Europese en internationale markten te verbreden.Met onmiddellijke toestemming van de markt besloot het bedrijf in 2008 aanzienlijke investeringen te doen om een ​​eigen pand voor Coynco te creëren, waar het mogelijk zou zijn om alle componenten in eigen huis te produceren om de hoogste kwaliteit voor hun producten te garanderen.

Dankzij hun nieuwste moderne apparatuur voor het werken met plaatwerk, lascomponenten en zelfs in-house productie van specifieke matrijzen, gebeuren

kwaliteitscontroles echt in realtime! Het assortiment explosieveilige stofzuigers van Coynco is zeer divers. Het merk biedt zuigsystemen voor diverse ATEX zones met gas of stof ontploffingsgevaar.

Iedere Coynco professionele stofzuiger die sinds 2008 in Nederland wordt verkocht, wordt via onze partner HD Van Dijk in de markt gezet.